Toestellen
17 februari 2015 - Ron Smeets

HTC bevestigt naam van de nieuwe One Teaser met aankondiging van de 'The new HTC One' onthulling op 1 maart

HTC heeft vanavond aan alle, of toch zeker de meeste, twijfel over de naam van haar volgende vlaggenschip een einde gemaakt. De Taiwanese fabrikant postte namelijk via Twitter een teaser afbeelding waarop letterlij The New HTC One genoemd wordt als het toestel dat op 1 maart, tijdens een persconferentie in Barcelona, onthuld gaat worden.

Daarmee is nog niet helemaal zeker dat het toestel ook de toevoeging 'M9' krijgt, maar als HTC hetzelfde doet als vorig jaar, met als doel de oude en nieuwe versie van elkaar te onderscheiden in winkels en (reclame)uitingen dan lijkt dat wel waarschijnlijk. Bovendien was de One M9 naam nog geen 24 uur geleden ook al (kort) op twee websites van HTC te zien.

De opvolger van de HTC One (M8) wordt dus in ieder geval niet de Hima of One M8i, waarmee natuurlijk niet gezegd is dat deze toestellen (of een van beide) niet ook in Barcelona gepresenteerd zal worden. Dat wordt een kwestie van afwachten.

Wat HTC precies bedoeld met de opmerking 'Laat ze maar staren' is niet met zekerheid te zeggen, maar staren doe je doorgaans naar iets verbazingwekkends, toch? In de persuitnodiging van een maand geleden werd min of meer gezinspeeld op de komst van een ideale smartphone (Utopia in progress). Dat zou natuurlijk zomaar ook een verbazingwekkend toestel kunnen zijn Of zou het 'staren' een hint zijn voor een (nieuwe) camera feature? Wie het weet mag het zeggen.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.