Geruchten
28 januari 2007 - Ron Smeets

HTC bereidt 'echte' UMPC voor

Als we de geruchten mogen geloven dan is de Athena (T-Mobile Ameo) van HTC een voorproefje voor een volwaardige UMPC die de toestelmaker later dit jaar, maar nog wel voor de zomer, op de markt gaat brengen.

De definitieve beslissing om een UMPC met 7 inch display en waarschijnlijk ook een belfunctie uit te gaan brengen zal voor een groot deel ook afhangen van het succes van de Athena (foto) die zowel in Azie als Europa in diverse uitvoeringen in de winkels zal komen te liggen.

Behalve als de Ameo van T-Mobile mogen we ook een HTC X7500 versie in Europa verwachten en zal de Athena in Taiwan als de Dopod U1000 uitgebracht worden.

Over de nieuwe 7 inch UMPC is verder nog niet meer bekend dan dat hij voor deze zomer wellicht al in de winkels zal liggen. Ik ben benieuwd of HTC in Barcelona over twee weken meer info heeft en geeft!Gerelateerde links:
HTC Erato als opvolger van de 'Star Trek'
De 'Elf' wordt een low-end HTC Smartphone
Nog een in de rij van HTC geruchten: de Wings
HTC Omni krijgt een display van 8.9 cm!
Review van de HTC Athena (T-Mobile Ameo)
Een UMPC achtige HTC: de Athena
HTC Athena wordt de T-Mobile Ameo
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.