Nieuws
19 oktober 2011 - Ron Smeets

HTC bekijkt nog of Android ICS in haar toekomstplanning past

Enkele uren geleden werd de nieuwste Android versie gepresenteerd, Ice Cream Sandwich. Ik schreef al dat deze versie de toevoeging van 'custom User Interface software' zoals HTC Sense nagenoeg overbodig maakt.

Welnu, bij HTC is men daar inmiddels ook al van doordrongen, getuige het statement dat vanochtend, kort na de release van ICS, uitgegeven werd. Daarin zegt HTC dat ze enthousiast zijn over de nieuwste Android versie maar dat men op dit moment evalueert of en hoe Android ICS binnen de toekomst- en upgradeplanning van HTC past.

Daarbij doelt HTC met name op de vraag od Android ICS te 'mixen' is met HTC's eigen Sense UI. Volgens HTC is Sense vooral bedoeld om de gebruikers een betere (Android) ervaring te geven. Tsja, en met Android ICS zijn veel van die 'HTC verbeteringen' natuurlijk standaard al in het OS ingebouwd. HTC zegt wel nog dat haar doel is om zoveel mogelijk van haar 'recente toestellen' te voorzien van de nieuwste Android versies, maar de toevoeging dat men performance en gebruiksgemak vóór alles gaan zou wel eens kunnen betekenen dat de uitrol van Android ICS voor HTC eigenaren nog even op zich zal laten wachten.

Natuurlijk wist de Taiwanese fabrikant al veel langer hoe Android 4.0 Ice Cream Sandwich er uit zou gaan zien. Ze zijn immers niet voor niets vanaf dag één al betrokken bij de ontwikkeling van het Google OS. Maar wanneer we dus de eerste HTC's gaan zien die voorzien zijn van de nieuwste Android versie, is dus nog allerminst zeker.

Wat mij betreft mogen ze bij HTC ook beslissen om hun klanten de optie te geven Android 'Puur' te installeren (zonder Sense dus) of 'genoegen' te nemen met langere wachttijden en dus ook langer met de oude Android te blijven werken. Maar dat zal wel te simpel gedacht, en ingewikkeld uit te voeren, zijn> Nog los van de marketing impact voor HTC als 'Sense' op deze manier verdwijnt ;-)

Het HTC Statement:
"We are excited about the latest update for Android, Ice Cream Sandwich, and are currently reviewing its features and functionality to determine our upgrade plans. Our goal for Android updates is to give every customer an improved user experience, which means balancing each phone's unique hardware, HTC Sense experience and the Android kernel. While our goal is to upgrade as many of our recent devices as possible, we are committed to maintaining every phone's performance and usability first. Please stay tuned for more updates on specific device upgrade plans."

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.