Geruchten
18 december 2007 - Ron Smeets

HTC-achtig prototype van een 'Android' toestel gespot

Het Amerikaanse Gizmodo heeft de eerste duidelijke foto bemachtigd van wat een werkend prototype van een Smartphone met het Android OS zou moeten zijn. Eerder zagen we wel al een werkend model van Willcom, maar die had, letterlijk, niets om het lijf.

De anonieme (natuurlijk) tipgever zegt een dag met het apparaat gespeeld te hebben en noemt het een verademing kwa snelheid en gebruiksvriendelijkheid in vergelijking met de andere Smartphone Operating Systemen die we tot nu toe kennen.

Het design van dit toestel heeft wel iets HTC-achtigs, maar ik ik zie toch ook duidelijk Samsung- en Motorola Smartphone trekjes, maar dat kan ook aan mij liggen ;-) Verder lijkt hij ook heel erg veel op het toestel waarvan een maand geleden een ontwerp gespot werd.

Veel meer is er op dit moment helaas nog niet bekend.Gerelateerde links:
'Android' prototype van Willcom
Google Android Video
Drie 'Android' Smartphones van HTC in 2008
Eerste mobieltjes met 'Google OS' in 2008
Eerste videodemo’s en prototype van ‘Android’
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.