Geruchten
10 augustus 2014 - Ron Smeets

HTC A11 krijgt een 64bit processor?

HTC zou, volgens de laatste geruchten, werken aan een relatief compact toestel met een Snapdragon 410 (MSM8916) processor. Als dat klopt dan wordt de HTC A11, zoals het toestel nu bekend staat, de eerste met een 64bit rekenchip van de Taiwanese fabrikant.

Dat wil overigens niet zeggen dat de HTC A11 een high end toestel wordt. Dezelfde bron spreekt namelijk over een toestel dat tot de Desire familie zal toetreden; een mid-range model dus.

Ter vergelijk, de HTC Disre 816 en One Mini 2 zijn uitgerust met de 'voorganger' van deze Qualcomm chip; de Snapdragon 400. Behalve de processor wordt ook gespeculeerd over een 4.7 inch FWVGA display (854 x 480 pixels), een 5 megapixel camera, VGA front cam, Android 4.4.2 en HTC Sense 6.0. Meer informatie paste niet in de 140 tekens van de tweet ;)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.