Nieuws
05 november 2012 - Ron Smeets

HTC 8X officieel - en Lumia 920 via grijze import - te koop

Vorige week werd Windows Phone 8 officieel onthuld en sinds dit weekend ligt de HTC 8X officieel in de Nederlandse (online) winkels. Diverse shops verkopen de HTC 8X al en het toestel is uit voorraad leverbaar. Daarmee is dit dus officieel de eerste Windows Phone 8 smartphone in Nederland.

Toch is ook de Lumia 920, waarvan de officiele Nederlandse beschikbaarheid pas eind deze maand aangekondigd wordt, hier al te koop. Sommige winkels halen het toestel via de grijze importkanalen uit landen waar de Lumia 920 wel al in de winkels ligt (o.a. Frankrijk en Engeland).

De prijs van de Lumia 920 ligt daardoor wel nog een stuk hoger. The PhoneHouse in Nunspeet, bijvoorbeeld, kan hem rond 7 november leveren voor 750 Euro! Zie deze tweets. De gemiddelde online verkoopprijs van de HTC 8X ligt momenteel tussen de 530 en 560 Euro.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.