Nieuws
25 augustus 2016 - Ron Smeets

HTC 10 krijg Android Nougat update voor het eind van dit jaar

HTC heeft even heel kort laten weten dat de HTC 10, het meest recente flagship van de Taiwanese fabrikant, in de loop van het vierde kwartaal van 2016 de upgrade naar Android 7.0 Nougat gaat ontvangen. Dat kan dus al over iets meer dan een maand gebeuren, maar het kan ook zomaar dat de update pas rond de Kerst komt.

Ik kan mij herinneren dat HTC vorig nog vol trots riep dat haar toestellen altijd als een van de eersten, na de Nexus', de nieuwste Android versie zouden krijgen. Om die belofte in stand te houden zal de HTC 10 dus begin oktober ge-update moeten gaan worden.

Over enkele andere toestellen, de One M9 en de One A9, werd alleen gezegd dat die de Nougat update gaan krijgen ná de HTC 10. Bereid je als eigenaar van een van deze toestellen dus maar voor op Q1 2017.

Het is sowieso vreemd dat HTC de indruk wekt dat de Nougat update relatief laat uitgerold gaat worden als je bedenkt dat de Taiwanezen dit jaar de nieuwe Nexus smartphones produceren. Dat zou toch ook voordelen moeten hebben voor het update proces, en de snelheid daarvan, voor de 'eigen' toestellen. Schijnbaar hebben ze in Taiwan anders beslist.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.