Toestellen
03 mei 2006 - Ron Smeets

HSDPA toestel van QTek deze zomer in Europa

Dat meldt het Taiwanese Digitimes. Het gaat om de HTC Muse, een HSDPA ready toestel dat onder de Qtek merknaam in Europa uitgebracht zal worden.

Veel meer is er nog niet bekend, maar The Unwired weet te melden dat er voor morgen een persconferentie van HTC/Qtek gepland staat, ergens in Duitsland.

De kans is dus groot dat T-Mobile er ook iets mee te maken zal hebben. De van oorsprong Duitse Telco heeft nog altijd als doelstelling om HSDPA nog dit jaar voor het grote publiek toegankelijk te maken. De netwerken zijn welliswaar bijna klaar, maar er moeten natuurlijk ook geschikte toestellen komen. En liefst meer dan alleen de Samsung 560.

Digitimes meldt bovendien dat HTC en BenQ van plan zijn om samen te gaan werken bij de promotie van de Europese HSDPA toestellen.Gerelateerde links:
HSDPA uitrol T-Mobile begonnen
UMTS Turbo GSM's van Samsung op CES
Nokia HSDPA technologie naar Nederland
Brede Europese HSDPA uitrol nog in 2006
Samsung demonstreert HSDPA op nieuw toestel
Mobiel internetten met 3.6Mbit per seconde
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.