Nieuws
15 december 2006 - Ron Smeets

HSDPA primeur voor Zuid Amerika

Ericsson gaat binnenkort het eerste HSDPA netwerk in Zuid Amerika optuigen. Niet Brazilie, Argentinie of Colombia maar Chili wordt de gelukkige dat zich straks het eerste Zuid Amerikaanse land mag noemen met HSDPA dekking.

Ericsson heeft hiervoor een overeenkomst gesloten met de Chileense provider ENTEL PCS.

Vooralsnog spreekt Ericsson formeel nog over een HSPA netwerk omdat men nog niet duidelijk weet welke uploadsnelheden het mobiele breedbandnetwerk gaat krijgen. Er wordt gesproken over een netwerk met downloadsnelheden van maximaal 14.4Mbit/s maar dat is theorie. In de praktijk zal het wel gaan neerkomen op enkele tientallen tot wellcht een paar honderd Kilobits/s.Gerelateerde links:
50% meer HSDPA netwerken in de laatste 3 maanden
HSDPA dekking in Australie 98%
Samsung's mobiele 4G test: 100Mbps bij 60 kmh
Ericsson experimenteert met 28Mbit/s HSDPA
Brede Europese HSDPA uitrol nog in 2006
Amerikaanse HSDPA netwerken getest
NEC gaat HSDPA netwerk uitrollen in Japan
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.