Nieuws
06 oktober 2006 - Ron Smeets

HSDPA dekking in Australie 98%

Niet Japan, Korea of een ander high-tech gedreven Aziatische economie maar Australie is het eerste land waar vrijwel de gehele bevolking toegang heeft tot een mobiel netwerk met HSDPA dekking en de bijbehorende breedbandige snelheden.

Vanaf vandaag kunnen Telstra klanten in een gebied dat ongeveer een kwart van het totale land beslaat, maar waar 98% van de totale bevolking woont en werkt, gebruik maken van mobile HSDPA verbindingen.

De prestatie die Telstra geleverd heeft mag er zijn. Tien maanden geleden begon men, vanaf ‘scratch’ met de inrichting van het landelijke HSDPA netwerk. De release, vandaag, komt 3 maanden eerder dan gepland was.Gerelateerde links:
Proximus over op HSDPA deze maand
HSDPA uitrol T-Mobile begonnen
Ericsson experimenteert met 28Mbit/s HSDPA
Brede Europese HSDPA uitrol nog in 2006
Oostenrijks Mobilkom start HSDPA netwerk
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.