Nieuws
25 maart 2013 - Ron Smeets

HP werkt aan mobiel 3D scherm met grotere kijkhoek

3D is buiten de bioscopen nog geen al te groot succes en mobiel al helemaal niet. Na enkele pogingen van HTC en LG, inmiddels al weer zo'n twee jaar geleden, zijn 3D smartphones zo goed als verdwenen.

HP maakte afgelopen week bekend dat de fabrikant werkt aan een mobiel 3D scherm dat, net als die van LG en HTC, zonder speciale bril functioneert. Bepaald geen revolutie te noemen. Het 'grote nieuws' is echter het feit dat HP er in geslaagd is om een 3D scherm te maken met een kijkhoek van 45 graden.

Iedereen die wel eens een 3D toestel van HTC of LG geprobeerd heeft weet dat de 3D ervaring alleen 'zichtbaar' was wanneer je precies recht voor het scherm zat. Bovendien was ook de afstand tussen het scherm en je ogen van belang. Buiten die 'zone' zag je vooral een dubbel waarvan je, bij langer kijken, ook nog eens hoofdpijn kreeg. Op zich is de technische prestatie van HP dus wel revolutionair te noemen als het gaat om de ontwikkeling van 'brilloze' 3D schermen, maar of dit uiteindelijk zal betekenen dat 3D smartphones weer 'terug komen', dat waag ik toch te betwijfelen.

Bron, Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.