Geruchten
19 januari 2011 - Ron Smeets

HP WebOS Tablet gespot

Dat HP / Palm dit jaar een of meerdere WebOS tablets op de markt gaat brengen is geen echt nieuws meer. De geruchten daarover doen al meer dan een half jaar de ronde. Engadget heeft echter een aantal afbeeldingen van de 7 (Opal) en 9 inch (Topaz) tablets van HP / Palm.

Daarnaast heeft men ook een document (tweede afbeelding na de klik) ingezien waarop staat dat de HP Palm Opal tablet vanaf september in diverse landen in de winkels zullen liggen. Helaas is Nederland daar (nog) niet bij.

Over de specs wordt nog niet veel gezegd. Behalve het WebOS en de afmetingen van het display wordt gesproken over een 1.2GHz processor (voor beide versies), WiFi en mogelijk 4G (LTE).

HP-Palm-WebOS-Tablet-Rumor-1801-a HP-Palm-WebOS-Tablet-Planning

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.