Geruchten
06 april 2011 - Ron Smeets

HP WebOS smartphone gespot

De Palm Pre (2) is in Nederland nooit echt een succes geworden. Kort na overname van Palm door HP werd aanvankelijk nog gemeld dat HP niet de bedoeling had om smartphones op de markt te zetten. Inmiddels is men daar al van teruggekomen, getuige de presentatie, in februari, van de HP Pre 3.

Vandaag lekten enkele kiekjes uit van een HP WebOS smartphone die nogal wat weg heeft van de HP Pre 3, maar dan wel zonder fysiek (uitschuifbaar) toetsenbord.

Er wordt volop gespeculeerd over de naam van deze HP WebOS smartphone. De bron, PreCentral, heeft het onder andere over de Mansion of de Stingray, twee codenamen die ook in het HP geruchtencircuit rond dolen ;-)) Specs en meer informatie dan op deze kiekjes te zien is, zijn nog niet beschikbaar:

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.