Nieuws
03 juni 2010 - Ron Smeets

HP: "We hebben Palm niet gekocht om Smartphones te verkopen"

Enkele weken geleden heeft computergigant HP het noodleidende Palm overgenomen. Ongetwijfeld zal op dat moment bij veel fanboys (en -girls) de hoop gerezen zijn dat het toch nog goed ging komen met Palm.

Helaas heeft de CEO van HP, Mark Hurd, die hoop in een meeting met investeerders als sneeuw voor de zon laten verdwijnen.

"We hebben Palm niet gekocht om in de Smartphone business te stappen". Tja, dat is hard, maar wel zo eerlijk. Waarom heeft HP Palm dan wel gekocht? Vanwege het WebOS. Er gingen al berichten rond dat HP nog dit jaar met een WebOS Tablet/PDA op de markt gaat komen.

Hieronder kun je de complete uitspraak van Mark Hurd nalezen: "We didn't buy Palm to be in the smartphone business. And I tell people that, but it doesn't seem to resonate well. We bought it for the IP. The WebOS is one of the two ground-up pieces of software that is built as a web operating environment...We have tens of millions of HP small form factor web-connected devices...Now imagine that being a web-connected environment where now you can get a common look and feel and a common set of services laid against that environment. That is a very value proposition."

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.