Accessoires
09 februari 2011 - Ron Smeets

HP TouchPad met WebOS gepresenteerd

HP heeft vanavond in de VS een aantal nieuwe smartphones en 's werelds eerste WebOS Tablet, de HP TouchPad, gepresenteerd. Volgens de fabrikant 'The Next Big Thing'.

Qua specs is de HP TouchPad goed bedeeld. Behalve het veelal geprezen WebOS besturingssysteem heeft hij een 9.7 inch touchscreen display (even groot als die van de iPad) met een resolutie van 1024 x 768 pixels en een 1.2 GHz dual core processor. Dat klinkt erg veelbelovend.

De belangrijkste andere specs bevatten onder andere: 16GB of 32GB opslagcapaciteit (afhankelijk van de uitvoering), 1GB RAM, Wi-Fi 802.11b/g/n, Bluetooth 2.1, een gyroscoop en het HP Beats audiosysteem met stereo luidsprekers. Minder is wel dat hij geen HDMI uitgang heeft en ook de single, 1.3 megapixel, front camera maakt de HP TouchPad voor multimedia toepassingen wat minder interessant. Qua gewicht lijkt de TouchPad ook veel op de iPad met zijn 740 gram ;-).

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.