Accessoires
20 augustus 2010 - Ron Smeets

HP Tablet met Palm WebOS komt begin 2011 op de markt

Het zat er al een tijdje aan te komen. Enkele maanden geleden liet HP al weten dat ze de ontwikkeling van hun eigen tablet, de Slate, stopgezet hadden. Vlak daarvoor werd al bekend dat HP het noodleidende Palm overnam.

De voornaamste reden daarvoor was Palm's succesvolle Smartphone (en PDA) besturingssysteem, WebOS. Weer enkele weken later maakte HP aan iedereen die het wilde weten duidelijk dat de overname van Palm niet tot doel had om nieuwe smartphones te gaan ontwikkelen.

Tja, en dan blijft er natuurlijk nog maar weinig anders over dan de herhaalde speculaties over een op komst zijnde WebOS Tablet van HP. Vandaag heeft HP de lancering van een dergelijke tablet officieel bevestigd.

De tablet zal begin 2011 op de markt komen en zal vermoedelijk tijdens de komende CES officieel gepresenteerd worden. Hoe het apparaat gaat heten is nog niet bekend. Daarover wordt nu dus weer heftig gespeculeerd. HPad, Hurricane of toch PalmPad of Slate? Wie het weet mag het zeggen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.