Nieuws
29 september 2012 - Ron Smeets

HP Open WebOS 1.0 beschikbaar voor ontwikkelaars

Eind vorig jaar maakte HP bekend dat WebOS, het besturingsysteem dat de fabrikant in de schoot geworpen kreeg bij de overname van Palm, een jaar eerder, ging 'ombouwen' naar een Open Source platform.

Deze zomer waren al wat beta releases van Open WebOS getoond. Nu is de eerste versie, Open WebOS 1.0, officieel beschikbaar voor ontwikkelaars. Misschien dat HP het zelf ook gaat gebruiken wanneer men zelf ook weer terugkeert op de smartphone markt. Daarover speculeerde de CEO van HP twee weken geleden nog.

Hieronder staat de release video van Open WebOS 1.0 die HP zelf maakte. Daarvoor werd het OS op een HP TouchSmart gedemonstreerd.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.