Geruchten
07 oktober 2008 - Ron Smeets

HP Oak duikt weer op

Helemaal aan het begin van dit jaar lekte deze mogelijk nieuwe HP Smartphone al eens uit via de 'roadmap' van Vodafone. Daarna werd het echter verdacht stil rondom de HP Oak.

Tot nu dus. Deze week heeft de Wall Street Journal een artikel gepubliceerd waarin men meldt dat het Windows Mobile 6.1 toestel van HP, dat voorzien zal zijn van een touchscreen display en zowel een numeriek (telefoon) keypad als een qwerty (slide-out) toetsenbord, binnenkort op de Europese markt te bewonderen zal zijn.

Wanneer precies wordt er niet bij gezegd dus dat wordt een kwestie van afwachten. De afbeelding hierboven is overigens afkomstig uit de Vodafone Roadmap van begin dit jaar. Nieuwe kiekjes zijn er, voor zover bekend, nog niet. De specs van de HP Oak zoals die tot nu toe bekend zijn:

- Quad-band GSM
- UMTS / HSDPA (7.2 Mbps)
- 2.8 inch Touchscreen display
- Bluetooth
- WiFi
- GPS ontvanger
- 1010 mAh accu
- ca. 3.5 uur gesprekstijd
- ca. 360 uur stand-by tijd

Via: Ubergizmo

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.