Geruchten
24 december 2013 - Redactie MobileCowboys

'HP lanceert binnenkort twee phablets op de markt'

Volgens de website The Information gaat HP in het nieuwe jaar twee nieuwe phablets lanceren. Het is al weer een tijdje geleden dat HP smartphones op de markt heeft gebracht, mede door het feit omdat eerdere smartphones en tablets niet erg goed werden verkocht. Ook verwisselde het bedrijf regelmatig van mobiele besturingssysteem, zoals het bekende WebOS. In 2010 nam het ook Palm over. 

De phablets die het bedrijf zal gaan maken, zouden een schermgrootte moeten hebben van 6 en 7 inch, iets wat best groot is voor phablets. Ter vergelijking: de gemiddelde tablet heeft al een schermgrootte van 7 inch. De phablets zijn niet bedoeld voor de Westerse markt, maar voor opkomende markten. Ze zullen dan ook voor een 'spotprijsje' verkocht worden, namelijk tussen de 200 en de 250 dollar.

Eerder dit jaar vertelde de topman van HP al dat er nieuwe producten op de markt zullen gaan verschijnen die totaal anders zijn dan de producten die HP in het verleden heeft afgeleverd. Waarschijnlijk gaan ze zich richten op Android en Windows Phone. HP zelf gaf overigens geen commentaar op het gerucht van The Information.  

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl