Geruchten
10 mei 2010 - Ron Smeets

HP Hurricane WebOS Tablet op komst?

Als we de nieuwste tablet geruchten mogen geloven dan komt HP nog deze zomer (Q3) met een tablet op de proppen die voorzien zal zijn ven Palm's WebOS. Zoals bekend heeft HP eind vorige maand het noodleidende Palm overgenomen.

Daarnaast heeft de computergigant onlangs ook afgezien van de release van de HP Slate (foto), een Windows 7 Tablet waarvan de eerste bevindingen niet echt positief waren. Kortom, voldoende aanleiding om te geloven dat HP verder wil met het alom geprezen WebOS van Palm.

De WebOS tablet van HP gaat vooralsnog door het leven met de codenaam 'Hurricane'. De bron voor deze geruchten is volgens The Examiner iemand die bij HO werkt. Redelijk betrouwbaar dus. Echter, het lijkt mij erg onwaarschijnlijk dat de WebOS Tablet al in Q3 op de markt zal komen. Dat zou immers moeten betekenen dat HP en Palm al voor de overname aan de ontwikkeling van deze tablet werkten. Ik denk namelijk niet dat het mogelijk is om binnen twee a drie maanden zo'n apparaat van de tekentafel in de winkels te krijgen. Tenzij de specs van de Slate natuurlijk compatible blijken te zijn met het WebOS en het min of meer een kwestie is van format C en Install, maar dat zal toch niet? ;-)))

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.