Tablets
10 december 2011 - Ron Smeets

HP: "Geen smartphones, wel nog tablets met WebOS op komst"

Gisteren maakte HP bekend dat WebOS zal worden opgenomen in de Open Source community. Dat betkent echter niet dat de fabrikant zelf gaat stoppen met het gerbuik van WebOS.

Kort na de 'Open Source' aankondiging maakte CEO Meg Whitman van HP namelijk ook bekend dat de fabrikant nog een nieuwe WebOS tablet, opvolger van de niet zo succesvolle TouchPad, in de planning heeft staan.

Echter, voor wat betreft eventuele nieuwe smartphones zei Whitman ook dat die kans erg klein geworden is. "In the near term what I would imagine - and this could change, in full disclosure - is I would think tablets, I do not believe we will be in the smartphone business again." Ofwel, geen defintief 'nee' voor eventuele toekomstige  smartphone ambities van HP maar wel een duidelijk 'voorlopig niet ;-)

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.