Nieuws
10 september 2006 - Ron Smeets

HP gebruikte belgegevens journalisten in spionagezaak

In de zoektocht van HP die uiteindelijk leidde tot de ontmaskering van dierectielid George Keyworth als een bedrijfsspion heeft de computergigant gebruik gemaakt van de belgegevens van 9 journalisten, zo blijkt nu.

Diverse kranten en sites spreken schande van de actie's van HP om, zonder medeweten van de journalisten of hun meerderen, de belgegevens voor bedrijfsdoeleinden te gebruiken.

HP heeft inmiddels spijt betuigt, maar blijft bij haar standpunt dat de actie nodig was om het bedrijf te beschermen tegen het lek. Chairwoman Patricia Dunn heeft persoonlijk de opdracht gegeven om de journalisten te bespioneren.Gerelateerde links:
GSM's bespieden met FlexiSPY Pro
FlexiSpy: een uitkomst of gevaarlijk
Traceren mobieltjes in de VS aan banden
GSMfobie slaat toe in Griekenland
Mobieltjes van journalisten afgeluisterd
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.