Nieuws
14 september 2012 - Ron Smeets

HP gaat toch weer smartphones maken

De CEO van HP, Meg Whitman, heeft tijdens een interview met Fox Business gezegd dat de computer fabrikant  weer serieus nadenkt over een terugkeer in de smartphone markt.

Ruim twee jaar geleden kocht HP het noodlijdende Palm, voornamelijk vanwege diens webOS, met als doel de smartphone- en tablet- markt te heroveren. Dat verliep toen niet helemaal als gepland en bijna anderhalf jaar later later trok HP de stekker uit Palm en webOS. Dat maakt de uitspraak van Whitman des te opmerkelijker.

Tijdens het video interview (hier te bekijken) zei Whitman letterlijk dat HP uiteindelijk toch weer een smartphone moet gaan maken omdat die toestellen in veel landen tegenwoordig de eerste computers zijn waar consumenten mee in aanraking komen. "Wij zijn een computer bedrijf en moeten die form factor (smartphones dus, red.) ook in ons voordeel laten werken".

HP heeft al jaren een haat-liefde verhouding met smartphones. Echt succesvol is de fabrikant in die markt echter nooit geweest. Onlangs presenteerde HP, tijdens de IFA, wel al enkele nieuwe Windows 8 tablets. Die categorie heeft de Amerikaanse fabrikant nooit in de steek gelaten, maar ook daar laat het grote succes nog op zich wachten.

Het zal mij benieuwen of, en zo ja, wanneer de eerte nieuwe HP smartphones gaan komen. In het interview met Fox Business werd daar nog geen enkele uitspraak over gedaan. 'Uiteindelijk' kan vanalles betekenen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.