Nieuws
06 oktober 2010 - Ron Smeets

HP gaat toch weer (smart)phones maken?

Vlak na de overname van Palm door HP riep de computer gigant nog heel stellig dat de overname van het noodlijdende Palm er niet toe zou leiden dat HP een comeback op de smartphone markt ging maken.

Welnu, gisteren heeft de VP van HP, Eric Cador, in Barcelona precies het tegenovergestelde beweerd. Hij sprak op een conferentie de voldende woorden uit: "You will see us coming early next year with new phones".

De vraag is nu natuurlijk wat voor 'n 'mobieltjes' in de planning heeft staan. Ik ga er niet van uit dat het om nieuwe Wndows Phone modellen gaat. Ze hebben immers het veelgeprezen WebOS in hun bezit dus als ik moet gokken dan zet ik mijn geld toch, net als de analisten van Reuters, op enkele WebOS smartphones. Wellicht opvolgers van de redelijk scorende Palm Pre modellen? Of ter ondersteuning van de WebOS tablet die begin volgend jaar ook op de markt gaat komen. We zullen zien.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.