Nieuws
16 november 2012 - Marloes de Hooge

HP: “De Surface is geen concurrentie voor ons”

Todd Bradley, de voorzitter van de pc-afdeling van HP, ziet de Surface-tablet van Microsoft niet als een uitdaging of als concurrentie. In een interview met IDG Enterprise geeft hij verschillende redenen waarom de Surface het toch net niet gaat worden. Als eerste noemt hij de beperkte productie, waardoor het product geen grote hit kan worden. Daarnaast is de Surface volgens hem te langzaam als je 'm gebruikt, maar boven alles is de Surface veel te duur. 

Bradley sloot zich aan bij HP in 2005 nadat hij de CEO was van PalmOne. Hij is de voorzitter van zijn eigen afdeling, PC and device business. Zijn afdeling heeft de afgelopen jaren flink wat uitdagingen verloren, zoals de snelle opkomst van de tablet, het fiasco van de TouchPad, de mislukkingen op het gebied van Palm en een achteruitgaande computermarkt.

Bradley wil de klant tevreden houden, maar het maken van een pure consumententablet heeft voor hem geen prioriteit. "We're not entering the consumer tablet fray any time soon. We'll be doing something next year, but you won't see a consumer tablet from HP before Christmas. You'll see convertibles that are focused on how you use the device, keyboard, clamshell. Whether we go into tablets – there's a whole litany of ARM-based Android, ARM-based Microsoft, there's quite a grid. We'll be judicious about how we deploy against application availability in the enterprise, consumerization, and price points."

Over de auteur: Marloes de Hooge
 
Marloes is editor in chief van DutchCowboys en Travelvalley. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen. Momenteel werkt ze aan haar eerste boek, een droom die uitkomt. Mail: marloes@dutchcowboys.nl - marloes@travelvalley.nl