Toestellen
22 oktober 2008 - Ron Smeets

HP Data- en Voice Messenger onthuld

Eerder deze week kondigde HP deze twee nieuwe iPaq Smartphones aan. Zo op het eerste gezicht zien de HP Data- en Voice Messenger er bepaald niet verkeerd uit.

De Voice Messenger (foto hiernaast) is een Candybar model met suretype (twee letters per toets) qwerty toetsenbord, 2.4 inch QVGA display, 3.1 megapixel camera met autofocus, 5x digitale zoom en een LED flitser, GPS, WiFi, Bluetooth, microSD geheugenkaart optie, quad-band GSM met UMTS en HSDPA support (max. 7.2 Mbps) en een optische navigatie toets.

De Data Messenger (foto hieronder) is een full touchscreen (2.8 inch) toestel met slide-out qwerty toetsenbord en heeft verder dezelfde specs als de Voice Messenger. Beide toestellen zijn voorzien van het Windows Mobile 6.1 besturingssysteem. De Standard Edition voor de Voice Messenger en de Professional (Touchscreen) Edition voor de Data Messenger.

De prijskaartjes van beide toestellen liggen ook niet ver uitelkaar; 333 pond (ca. 400 Euro) voor de Voice Messenger en 399 pond (ca. 480 Euro) voor de Data Messenger. Vanaf November zullen beide toestellen ook via Vodafone (met abonnement) beschikbaar komen. Die prijzen zijn echter nog niet bekend.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.