Nieuws
08 maart 2012 - Marc Wielaert

How to update Lumia 800 yourself

Op het moment dat ze aan de andere kant van de wereld in Singapore beginnen te juichen omdat ze de update voor Nokia's Lumia 800 binnen hebben, word je al wat ongeduldig. Als mensen in je directe omgeving je laten weten dat ze 'm zelf hebben wordt het lastig. En als ze je dan een link sturen en je aanmoedigen dat gewoon ook zelf te doen wordt het ondraaglijk. Hier is de How To upgrade je Lumia 800.

Ik ben bepaald geen nerd: een nieuw toestel flashen is niet mijn ding. Te bezorgd dat ik het "brick" wacht ik in de regel gewoon braaf tot de uitrol van een software update uiteindelijk ook over Nederland spoelt. Maar met de juiste link en enig pushwerk van een mobiele kennis werd de verleiding uiteindelijk te groot om het niet toch zelf te proberen.

Na wat downloaden, installeren en het nauwgezet volgen van de handleiding was het uiteindelijk dan toch verrassend snel gebeurd... Wellicht dat deze aanmoediging je helpt het zelf ook te proberen. Ik geef echter geen enkele garantie, zoals de schrijver van de handleiding dat evenmin doet. Op de site van Nokia Innovation vind je de Engelstalige handleiding en de links naar de software die je nodig hebt. Mij is het - met dank aan @bastiaan1981 - ook gelukt. Succes!

Over de auteur: Marc Wielaert