Nieuws
26 november 2005 - Ron Smeets

Hotspot op zonne-energie

Hotspots schieten overal als paddestoelen uit de grond met als gevolg dat de zoektocht naar geschikte lokatie's ook hier steeds moeilijker zal worden.

Nex-G en Kolam, respectievelijk uit Singapore en Engeland, hebben gezamenlijk gezocht naar een oplossing hiervoor. Die menen ze inmiddels gevonden te hebben in de ontwikkeling van een WiFi Accesspoint, vermomd als straatlamp en voorzien van zonnecellen die de benodigde energie leveren voor zowel de lamp als de hotspot.

Hierdoor kan vrijwel elke uihoek van deze wereld voorzien worden van WiFi netwerken. De eerste 'masten' zijn inmiddels al 'online' in Kameroen, binnenkort gevolgd door India, China en Marokko.

Om te voorkomen dat de onbeheerde masten vernield of gestolen worden is het geheel ook nog voorzien van een surveillance camera.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.
Warning: include(cookie_banner.php): failed to open stream: No such file or directory in /data/ftp/home/www.dutchdo.nl/html/shop/x/mc/footer_mc.php on line 314 Warning: include(): Failed opening 'cookie_banner.php' for inclusion (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /data/ftp/home/www.dutchdo.nl/html/shop/x/mc/footer_mc.php on line 314