Nieuws
22 februari 2007 - Ron Smeets

HotSMS voor 4.3 miljoen in Italiaanse handen

Buongiorno, één van de grootste internationale spelers op het gebied van digital entertainment, kondigt vandaag aan dat het 100% van de aandelen van HotSMS overneemt.

Met de overname is een bedrag gemoeid van 4,3 miljoen Euro. Het huidige management team van HotSMS zal zich ook na de overname blijven inzetten voor de ontwikkeling en implementatie van (internationale) mobile advertising en marketing campagnes.

De overname bevestigt de leidende rol van HotSMS in Nederland op het gebied van mobile advertising en marketing en biedt de mogelijkheid om haar kennis en ervaring verder (internationaal) uit te rollen.

Sinds de start in 2000, heeft HotSMS voor uiteenlopende klanten Mobile Advertising campagnes uitgevoerd, gebaseerd op onder andere ruim 1.200.000 geregistreerde gebruikers van HotSMS.com. Bovendien werkt HotSMS nauw samen met vrijwel alle Nederlandse reclame- en mediabureaus voor het ontwikkelen van creatieve mobiele marketing concepten op basis van SMS, MMS, mobile video, mobile games en mobile tickets.

HotSMS heeft inmiddels meer dan 1.000 mobiele campagnes gedaan voor klanten als Coca-Cola, Heineken, KPN, L’Oreal, McDonald’s, Red Bull, Universal Music, Vodafone, and Warner Brothers.

”Het mobiele spectrum is inmiddels zeer breed. De technologische ontwikkelingen op het mobiele vlak volgen elkaar snel op. Alle mogelijkheden en toepassingen in de context van marketing mogelijkheden zullen in onze visie leiden tot een Mobile Lifestyle, waarbij gebruiksvoorwerpen en handelingen samensmelten in 1 apparaat: de mobiel. Maar wat vandaag technisch mogelijk is, is voor marketingdoeleinden nog niet effectief inzetbaar. En daar gaat het ons om. Dat we samen met onze klanten de marketing doelstellingen halen met de mogelijkheden die mobiel vandaag biedt. Waarbij we een balans zoeken tussen wat technisch mogelijk is in relatie tot de mobiele adoptiegraad van de doelgroep.” aldus Ruben Troostwijk, Managing Director van HotSMS

”De Digital Marketing Services markt groeit. Adoptie van handsets, penetratie van snelle breedband verbindingen en lagere kosten zullen allemaal bijdragen aan de snelle groei van Mobile Marketing en de komst van Mobile Lifestyle bespoedigen. Dit is precies waarom wij als Buongiorno een nieuwe structuur hebben opgezet om onze leidende rol in de Digital Marketing markt te consolideren. De acquisitie van HotSMS past perfect bij deze strategie.” zegt Carlo Frigato, Chief Financial Officer van Buongiorno Group en verantwoordelijk voor de nieuwe Marketing Services tak.Gerelateerde links:
Bluetoothreclame is geen Spam
Mobile internet nog nauwelijks gebruikt
Mobiel adverteren kansrijker
SMS vervangt mond-tot-mond reclame
SMS marketing veel effectiever dan Email
Australische leger werft per SMS
Reizigers vaker per SMS geinformeerd
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.