Nieuws
05 december 2006 - Ron Smeets

Hotelgasten per SMS waarschuwen bij brand

Dat is het lumineuze idee van de Japanse organisatie voor brandpreventie en rampenbestrijding.

Hotels worden momenteel voorzien van software die de waarschuwing van gasten per SMS, in geval van een ramp, mogelijk moet maken.

De zin hiervan ontgaat mij volledig tenzij de betreffende hotels geen andere alarmbellen en –sirenes hebben natuurlijk.

In alle andere gevallen kan ik mij niet voorstellen dat het geluid van een SMSje dat van een brandalarm zal overstemmen. Bovendien werkt een brandalarm altijd terwijl je bij SMS afhankelijk bent van de beschikbaarheid van het netwerk en of het toestel aan staat, zeker ’s nachts!Gerelateerde links:
Winkeliers gewaarschuwd per SMS
Tests met rampen SMS service gestart
Tsunami waarschuwing voor Nokia GSM's
Tsunami waarschuwings site en SMS service
SMS waarschuwingen bij rampen een ramp?
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.