Nieuws
10 december 2009 - Ron Smeets

Hotel boeken via je TomTom

Met de lancering van steeds meer gratis mobiele navigatieoplossingen zullen aanbieders van dedicated devices als TomTom en Garmin zich de komende maanden iets moeten laten invallen om de aanschaf van hun apparaten interessant te houden.

TomTom komt nu met een Hotel zoek en boek service in samenwerking met Expdia.

Daarmee kun je in 16 Europese landen een hotel in buurt zoeken waar nog kamers beschikbaar zijn. Met de beschikbaarheid ontvang je via je TomTom ook de prijsinfo van de kamers. Om een hotel te boeken moet je vervolgens wel nog even zelf bellen met Expdia Customer Support. Dat nummer wordt bij de hotelinformatie op je TomTom getoond.

De dienst is per direct online maar om hem te kunnen gebruiken moet je wel eerst de betreffende POI Set downloaden via TomTom Home. Vooralsnog doen 16 landen mee: Nederland, Oostenrijk, Belgie, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Italie, Polen, Portugal, Noorwegen, Zweden, Spanje, Zwitserland en Groot Brittannie.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.