Accessoires
22 maart 2007 - Ron Smeets

Horloge van de Titanic

De Zwitserse horlogemaker Romain Jerome heeft in zijn nieuwste creatie, de Titanic DNA Watch, gbruik gemaakt van origineel (opgedoken) materiaal van het in 1912 gezonken en meest beroemde schipwrak aller tijden, de Titanic.

Zo is de wijzerplaat bewerkt met kolen uit de machinekamer en zijn in het toestel ook staal en platiunum onderdelen gebruikt waarvan het materiaal afkomstig is uit het wrak van de Titanic.

In totaal worden er 'maar' 2012 exemplaren van gemaakt ter ere van de 100e verjaardag van het zinken van de Titanic in 2012.

Het toestel wordt 12 April, op de 95e verjaardag van de Titanic ramp, officieel al 'te water gelaten' op de horloge- en sieradenbeurs Baselworld 2007. Wat de Titanic DNA moet gaan kosten is nog 'geheim', maar goedkoop zal ie zeker niet zijn getuige ook het feit dat men 5 jaar uittrekt om 2012 exemplaren aan de man te brengen.

Ow, en ik zou wel willen weten of deze Titanic WEL waterdicht is :-)Gerelateerde links:
Bluetooth horloge van Citizen
Sony Ericsson Bluetooth horloge duur en beperkt
Fossil bluetooth horloges van Sony Ericsson
GSM in een horloge
Stonehenge watch
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.