Accessoires
14 juli 2009 - Ron Smeets

Horloge, poederdoos, kompas of toch een WatchPhone?

Het idee om een mobiele telefoon en horloge te combineren dateert al uit de tijd dat Roger Moore nog James Bond speelde (medio jaren 70 voor de jongere lezers ;-))). Toch is een dergelijk gadget, ook nu meer als de helft van de wereldbevolking een mobieltje heeft, nooit echt een groot succes geworden.

Als je naar de WigiTel W3 kijkt dan snap je meteen waarom. Zeg nou eerlijk, zou jij met zo'n enorm ding om je arm gezien willen worden. Als je hem open klapt zullen sommige vrouwen denken dat het een poederdoos met ingebouwd spiegeltje is. Anderen denken wellicht dat je een (professioneel) compas bij je draagt ;-)

Nee, als ik dan al een mobiele telefoon / horloge zou omdoen dan denk ik toch eerder aan zoiets als de LG GD910. Maar goed, de WigiTel W3 heeft wel twee schermen, een intern touchscreen display van 128x128 pixels en een klein OLED display aan de buitenzijde zodat je hem niet hoeft open te klappen om te zien hoe laat het is en wie je belt.

Verder is het een dual-band GSM, heeft hij een VGA camera, Bluetooth, een 1GB microSD geheugenkaart en USB aansluiting. Het gewicht valt me, gezien de grootte van het toestel (51x51x20mm), nog best mee: 55 gram. Hij kost, simlock vrij, ca. 185 Euro en is online te koop.

WigiTel-W3-3 WigiTel-W3 WigiTel-W3-2

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.