Accessoires
11 december 2006 - Ron Smeets

Horloge annex stralingsmeter

Mocht je van plan zijn binnenkort naar Londen te reizen om daar te kerstshoppen of lekker sushi te gaan eten, dan zou je kunnen overwegen om van tevoren dit horloge te kopen.

Gezien de hoge concentratie radioactief polonium daat daar, en trouwens ook op diverse plaatsen in Duitsland en Rusland, gevonden wordt in hotels, appartementen en sushi bars geen overbodige luxe.

De GammaWatch geeft behalve de tijd ook continu het actuele stralingsniveau weer in het display. Omdat natuurlijk niet iedereen weet hoeveel straling normaal of gevaarlijk is wordt die status ook in klare taal getoond: 'Normaal', 'Verhoogd', 'Hoog' en 'Gevaarlijk'. Daarnaast geeft ie ook een signaal af als een bepaalde stralingsdosis bereikt en de situatie gevaarlijker wordt.

Helaas is ie nog niet te koop. Het oude model, de GammaMaster, is namelijk uitverkocht en diens opvolger, de GammaWatch, ligt nog niet in de schappen. Hij gaat ongeveer 250 dollar kosten. Tenzij er nog meer ex-spionnen en steden radioactief besmet raken in de komende weken, dan zal die prijs nog wel stijgen.Gerelateerde links:
Nieuw stralingsonderzoek in Engeland
Meer dan 10% Koreanen heeft GSM 'ziekte'
Kleding die beschermt tegen 'GSM straling'?
Met je iPod de nucleaire winter door
Hoeveel straling krijg ik 'binnen' ?
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.