Nieuws
07 april 2007 - Ron Smeets

Hop-On waarschuwt makers MP3 GSM's voor patentbreuk

Hop-On is een Amerikaanse toestelmaker die daar vooral bekend staat als een producent van goedkope (multimedia) CDMA en GSM toestellen.

Deze, voor ons dus relatief onbekende, toestelfabrikant heeft voor de VS nu een patent toegewezen gekregen op MP3 (camera)mobieltjes met speakers aan beide zijkanten en toetsen aan voor- of zijkant voor het direct actieveren van de MP3 speler of camera.

Uuuhhhm, er zijn in de VS dus nogal wat toestellen die daaraan voldoen. En ja, de hoogste baas van Hop-On heeft al verteld dat hij zich verheugd op het afsluiten van 'licentie-overeenkomsten' met de diverse toestelmakers die gebruik maken van Hop-On's patent.

Dit zou dus betekenen dat fabrikanten als Nokia, Sony Ericsson, Samsung en LG (om er maar een paar te noemen) dan een bepaald bedrag per toestel dat volgens het patent van Hop-On ontworpen is zullen moeten afdragen

Meneer Michaels verklaarde tegenover de Amerikaanse pers bovendien dat Hop-On ook op zoek gaat naar de royalties over elk toestel dat in het verleden in de VS verkocht is (sinds de patentaanvraag loopt neem ik dan aan) en gebruik maakt van het 'Hop-On-MP3-Phone-patent.

Ik zie een aantal advocatenkantoren de handen al weer ineen wrijven. . .Gerelateerde links:
Nokia, Samsung en Panasonic met Bluetooth troubles
Samsung's i500 voor de rechter gesleept
Derde speler in BlackBerry 'gevecht'
Quantum Reseach claimt patent op iPhone Touchscreen
Palm reageert op aanklacht van NTP
Ericsson start patentzaak tegen Samsung
Qualcomm daagt grootste klant voor de rechter
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.