Geruchten
04 juli 2016 - Ron Smeets

Honor V8 Max; grote smartphone of kleine tablet? Toestel is gespot in China en heeft een 6.6 inch scherm

Die vraag is zeker gerechtvaardigd na het zien van de eerste afbeeldingen en specs van deze nieuwe mega Honor. De Chinese TENAA heeft de details van de Honor V8 Max online gezet. Daaruit blijkt dat de nieuwe Honor een 6.6 inch QHD AMOLED scherm heeft. Tsja, mag je dat dan nog wel een smartphone, of phablet noemen?

OK, de afgelopen twee jaar zijn de meeste grote smartphones door steeds dunnere randen in verhouding compacter geworden dan voorheen, maar toch... een 6.6 inch smartphone van 219 gram?

Andere specs die genoemd worden zijn een 2.3GHz octa core Kirin 950 processor met 3GB RAM en 32GB intern geheugen. De camera's zijn respectievelijk een 13 en 8 megapixel variant en het toestel heeft een 4400 mAh accu. Gezien het mega scherm zal dat geen overbodige luxe zijn. Met 7.2 millimeter is he Honor V8 Max nog relatief dun, maar uit de afmetingen, 178.8 x 90.0 millimeter, blijkt ook dat het een toestel wordt die lastig met één hand vast te houden, laat staan bedienen, zal zijn.

Over een eventuele release, de prijs, andere specs en of dit toestel als het gepresenteerd wordt ooit ook naar deze kant van de aardbol komt is verder nog niets bekend

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.