Nieuws
31 augustus 2018 - Ron Smeets

Honor Play en Magic 2 zien het Europese daglicht in Berlijn Ze laten bij Honor de 10 Note nog even in de kast liggen en brengen eerst de Honor Play naar Europa

Door Luc Meijs - De gaming smartphone met een vriendelijk prijskaartje
Vanmiddag was het o.a. de beurt aan Honor op de IFA 2018, naar verluid werd hier de Honor note 10 aangekondigd. Helaas hebben wij deze aankondiging niet gekregen, Honor komt namelijk eerst met de Honor Play naar Europa. Deze smartphone was reeds verkrijgbaar in andere delen van de wereld, het is dus geen echte verrassing zoals verwacht werd. De presentatie van de Honor Play legt de focus op jongeren en met name voor mobile gaming, Honor belooft met dit toestel razendsnelle prestaties, minder accuverbruik en dankzij de AI NPU een overall intelligenter toestel die het maximale uit zijn hardware haalt.

Game On met de nieuwe GPU Turbo van Honor
De Honor Play maakt gebruik van de nieuwste GPU Turbo, hiermee belooft Honor een dramatisch snellere grafische verwerkingssnelheid in combinatie met een zuiniger accu verbruik. In cijfers moet dit een 60% performance boost geven en 30% minder accu verbruik. Ook nieuw is de 4D gaming experience, hiermee moet de Honor Play, net als een reguliere console controller, over een intelligente vibratie beschikken afhankelijk van welke mobile game je speelt en welke functies je in de game selecteert. Dit gaat gepaard met de belofte van 3D sound effects waardoor de meest intense momenten echt tot leven komen. Dit alles speelt zich af op een 6.3-inch FullView Display met een gigantische screen to body ratio van wel 89% Het toestel heeft voor een dergelijk scherm en prestaties ook een stevige accu nodig. Honor heeft de Plau dan ook een 3750mAh krachtbron meegegeven. Dankzij de GPU Turbo wordt deze optimaal benut als de gebruiker veel gaat gamen of streamen. Hoe zit het dan met de fps bij de Honor Play, in het persbericht beweert Honor dat ze deze optimaal hebben kunnen testen rond de 39.46 fps, afgerond ongeveer 40fps dus, dit is voor de gemiddelde mobile gamer meer dan voldoende echter doet weer af tegen de grotere jongens op deze markt als de Asus ROG Phone (90fps) en de Razer Phone (120fps) die natuurlijk wel een veel groter gat in je gamephone budget slaan.

Camera en prijs
De Honor Play heeft verder een dual camera van 16MP + 2MP, de camera maakt gebruik van de AI NPU chip om tot wel 22 verschillende categorieën en 500 verschillende scenario’s te herkennen waar deze camera zich op kan instellen om zo de perfecte foto te maken. In de camera zit ook een speciale unlock functie, de Face Unlock, hiermee kun je door simpelweg naar je toestel te staren deze ontgrendelen. Honor staat bekend om zijn concurrerende prijzen en natuurlijk zal het bij de Honor Play ook een belangrijke rol spelen om een succesverhaal te realiseren. De startprijs van dit toestel zal rond de €320 euro liggen. Er is een Honor Play met 4GB RAM en een exemplaar met 6GB RAM, of hier flink wat prijsverschil in zit is nog niet bekend. De Honor Play wordt verkrijgbaar in een aantal kleuren, Midnight Black, Navy Blue en Ultra Violet. Er worden ook twee special editions gemaakt voor de echte mobile gamer, de Player Edition Black en Red, van deze edities zijn de prijzen vooralsnog onbekend.

Magische verrassing
Het leek een beetje op de ‘Oh, just one more thing…’ show van Apple. Op het eind van de persconferentie toverde Honor nog iets magisch uit haar hoed, de Honor Magic 2. Het is de opvolger van de Magic uit 2016 met als meest in het oog springende feature dat het een slider is. Wanneer je de achterzijde uitschuift dan wordt de front camera zichtbaar. Daardoor heeft het toestel een scherm zonder rand of notch aan de bovenzijde. Het was overigens geen echte aankondiging want op een paar specs na werd verder nog niets over het toestel geroepen. Eigenlijk alleen het feit dat hij de eerste Honor smartphone wordt die uitgerust zal worden met een Kirin 980 processor en het nieuwe Magic Charge snelladen ondersteunt in combinatie met een 40 Watt lader. Eind dit jaar zou het toestel officieel ontuld gaan worden. Dan worden de rest van de specificaties, de beschikbaarheid en prijs bekend gemaakt.