Toestellen
01 augustus 2016 - Ron Smeets

Honor lanceert de Note 8 vlak voor die andere, Koreaanse, Note De Chinese Note heeft iets meer 'body', maar mist een stylus

Het zal geen toeval zijn dat Honor vandaag uitgekozen heeft voor de introductie van haar nieuwste phablet, de Note 8. Morgen lanceert Samsung namelijk de Galaxy Note 7 en dus probeert de Chinese fabrikant daarop mee te liften. Vooralsnog wel alleen in eigen land overigens want de Honor Note 8 verschijnt over ruim een week, 9 augustus, alleen daar in de winkels.

Enfin, Honor heeft de Note 8 iets meer 'body', of beter gezegd, 'scherm' meegegeven dan de Note 7. Met 6.6 inch (QHD resoluties) is dat Super AMOLED display bijna 1 volle inch groter. De Chinese phablet mist echter wel de stylus die zo kenmerkend is voor Note phablets. Het toestel dook een week of vier geleden al eens op bij de Chinese TENAA; toen nog met Honor V8 Max als de mogelijke naam. Dat was gezien de afmetingen wellicht een betere keuze geweest.

Andere noemenswaardige specs van de Honor Note 8 zijn de octa core Kirin 955 processor met 4GB RAM, de 13 megapixel camera aan de achterzijde, de 8 megapixel selfie cam, vingerafdruk scanner, 32, 64 of 128GB intern geheugen dat ook nog uitgebreid kan worden met een microSD kaart. Hij weegt 219 gram. Het is dus niet bepaald een licht toestel te noemen, maar dat komt mede ook door de mega 4500 mAh accu die onder het 6.6 inch scherm verborgen zit. De goedkoopste variant gaat in China 2300 Yuan kosten. Omgerekend zo'n 311 euro. Dat is dan weer minder dan de helft van het prijskaartje van zijn Koreaanse concurrent.

Of de Honor Note 8 uiteindelijk ook naar deze kant van de aardbol komt is op dit moment nog niet bekend. Over enkele weken wordt zijn kleinere broer, de Honor 8 wel in Europa gelanceerd en met die Chinese fabrikanten weet je het maar nooit ;)

Bron (Chinees)