Toestellen
20 november 2014 - Ron Smeets

Honor H3C eind deze maand in de winkels Tweede Honor is een nog goedkopere smartphone

Eind oktober presenteerde het nieuwe smartphonemerk Honor haar eerste toestel in Berlijn; de Honor 6. Toen werd ook al de komst van een tweede smartphone aangekondigd; de Honor H3C. Die laatste, zo meldt Honor vandaag, zal vanaf volgende week (24 november) in Nederland te koop zijn. Net als de Honor 6 zal de H3C ook exclusief bij Bol.com verkocht worden. Het prijskaartje is minder dan de helft van dat van zijn grotere broer; €139,99.

Voor dat geld krijg je een smartphone met onder anderen een 5 inch HD (1280 x 720) scherm, een 8 megapixel camera die ook in full HD (1080p) kan filmen, dual SIM optie, 5 megapixel selfie camera aan de voorzijde en een 2300 mAh accu. Het toestel moet het wel nog doen met Android 4.2 Jelly Bean en de Emotion 2.0 UI. Standaard heeft de Honor H3C 8GB geheugen aan boord, maar dat kan middels een microSD kaart uitgebreid worden. De processor die Honor in het toestel geplaatst heeft is een 1.3 GHz quad core chip van MediaTek die wel 2GB RAM heeft. Andere noemenswaardige specs:
- WiFi, Bluetooth 4.0, A-GPS, 
- Quad band GSM met 3G (HSPA
- 139.5 x 71.4 x 9.2mm, 140 gram

Het moge duidelijk zijn dat Honor met deze ultragoedkope smartphone vooral de concurrentie aangaat met merken als Alcatel OneTouchGeneral Mobile en sinds deze week natuurlijk ook de HEMA. Ook die presenteren vooral toestellen met prijskaartjes die (ver) onder de 200 Euro liggen en waarvan de specs nog best meevallen, in positieve zin dan. Daarbij moet wel gezegd worden dat de specificaties van de Honor H3C op het eerste gezicht nog iets beter zijn dan die van haar meeste concurrenten. Hoe het toestel in de praktijk presteert? Daar kan ik nu nog weinig over zeggen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.