Nieuws
20 augustus 2016 - Ron Smeets

Honor gaat vanaf nu alle toestellen minimaal twee jaar updaten

Het is bijna twee jaar geleden dat Huawei van Honor een apart smartphone merk maakte, vooral gericht op jongeren of zoals ze het zelf noemden 'dappere smartphone gebruikers'. Inmiddels heeft de Chinese fabrikant de oorspronkelijk voorgenomen strikte scheiding tussen haar twee smartphone merken alweer vervaagd, onder andere door het samenvoegen van de verkoopcijfers en financiële resultaten.

Aanstaande woensdag wordt de Honor 8, tijdens een event in Parijs, in Europa gelanceerd. Enkele dagen geleden gebeurde dat al in de VS. Om de toestellen nog aantrekkelijker te maken, ze hebben immers allemaal al behoorlijk vriendelijke prijskaartjes als je die vergelijkt met de geboden specificaties, heeft Honor nu bekend gemaakt dat alle toestellen die vanaf dit jaar op de markt gekomen zijn minimaal twee jaar te zullen voorzien van Android updates. Uiteraard geldt dat ook voor de periodieke beveiligingsupdates.

Dat is natuurlijk goed nieuws voor iedereen die dit jaar, en in de toekomst, een Honor smartphone koopt, maar we moeten het ook niet groter maken dan nodig. Het is mijns inziens niet meer dan normaal dat klanten die een nieuwe smartphone kopen in ieder geval in de twee jaar na aanschaf niet verstoken blijven van Android updates.

Feit is wel dat veel fabrikanten van goedkope toestellen daar niet altijd in meegaan. Er zijn op dit moment nog genoeg Android smartphones te koop die uitgerust zijn met Android Lollipop, een versie van het OS die over enkele weken al twee jaar oud is (kijkend naar de eerste release van die versie). En lang niet al die toestellen komen in aanmerking voor een update naar Android Marshmallow. laat staan dat ze voorzien worden van de Nougat update. Kopers van Honor smartphones als de 5X en straks ook de Honor 8, weten nu dus dat ze die updates in ieder geval wél gaan ontvangen.

De aankondiging van Honor (via Google +):
"From this year we are making a commitment to provide customers with access to new features (at least once every three months during the first 12 months) for up to 24 months following each product launch. We will keep providing access to security and software updates to fix bugs and enhance user experience in a timely manner. Beyond this period we will continue to provide updates in response to any threats to user safety and security. Our goal is to ensure customers have the best and safest possible experience on their Honor device."

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.