Nieuws
10 augustus 2015 - Ron Smeets

Honor en Huawei openen samen een Europese webwinkel Vmall wordt deze week, voor genodigde beta gebruikers, getest

Vanavond ontving ik een email, afkomstig van een lezer, met daarin een uitnodiging voor de beta test van de Europese webwinkel, VMall, die Honor en Huawei binnenkort gaan openen. Het eerste dat in mij opkwam? Honor zou toch gepositioneerd worden als een onafhankelijk, en op zich zelf staand smartphone merk? Een webshop waarin zowel Honor's als Huawei's, inclusief de wearables en diverse accessoires van beide merken, te koop aangeboden worden maakt die strategie er niet bepaald duidelijker op.

Maar goed, ik kon wel alvast even een kijkje nemen in de shop (zie ook de screenshot hieronder). Behalve dat de twee merken een deel van hun producten te koop zetten, is er ook een sectie met speciale (combinatie) aanbiedingen. Toestellen kopen met korting, een gratis koptelefoon of hoesje erbij en gratis verzending voor bestellingen vanaf 99 euro. Helaas zag ik in de wearable afdeling de Huawei Watch nog niet staan en is het dus nog steeds niet duidelijk of die überbaupt naar Nederland komt.

Zoals gezegd is het nog een beta versie van de webshop. Honor en Huawei hopen de komende week de nodige feedback te krijgen van de fans en potentiële klanten die ze voor deze test uitgenodigd hebben.

Wanneer Vmall voor het 'grote publiek' geopend wordt is nog niet bekend. De beta testperiode loopt in ieder geval tot 17 augustus, zo stond in de mail.

De shop wordt behalve in Nederland en België in nog in zeven andere Europese landen geopend; UK, Duitsland, Frankrijk, Portugal, Italië, Zwitserland en Spanje.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.