Tablets
15 december 2014 - Ron Smeets

Honor duikt met de T1 in de markt van de betaalbare Android tablets Voor iedereen die 130 euro meer dan genoeg vindt

Honor introduceerde zichzelf enkele weken geleden als het nieuwe smartphone merk voor dappere gebruikers die geen concessies willen doen aan kwaliteit, maar daar ook niet teveel voor willen betalen. Welnu, met de introductie van de T1 hebben de Chinezen zich meer aan die belofte gehouden dan bij de Honor 6 het geval was. Ok, die smartphone heeft zeer goede specs, maar met 400 Euro (adviesprijs) is hij niet heel erg goedkoop te noemen.

Bij de Honor T1 is dat iets anders. De specs zijn misschien niet mega high end, maar het prijskaartje is met 130 Euro dan ook een stuk prettiger dan die van zijn meeste concurrenten. De Honor T1 is voor dat geld onder andere voorzien van een 1.2 GHz quad core processor met 1GB RAM, 8GB intern geheugen, microSD optie (max. 32GB) een 8 inch display met een resolutie van 1280 x 800 pixels, een 5 megapixel camera, VGA cam aan de voorzijde, Android 4.2 Jelly Bean en een 4800 mAh accu. Zoals gezegd, op het eerste gezicht geen verkeerde, maar zeker ook geen super specs. Dat mag je voor 130 Euro misschien ook niet verwachten, maar Android Jelly Bean? Dat is jammer.

Zoals bij de vorige Honor toestellen al het geval was is ook de T1 tablet een 'oude Huawei bekende'; de Mediapad T1 uit 2013. Dat verklaart dan ook meteen de aanwezigheid van Android Jelly Bean. Op zich was dat geen slechte tablet, qua prijs-prestatie verhouding in dat jaar, maar tegen de tijd dat het toestel als Honor T1 in de winkels ligt is het natuurlijk wel al 2015. Ok, het prijskaartje is daarom nog een stuk prettiger geworden.

De Honor T1 heeft overigens geen 3G of 4G support maar alleen WiFi. Volgens de fabrikant is de 4800 mAh accu krachtig genoeg om 8 uur video's te kijken voordat hij weer opgeladen moet worden. Als je hem niet gebruikt, dan haalt het toestel een standby tijd van ongeveer twee weken. Maar ja, je koopt natuurlijk geen tablet om hem niet te gebruiken ;) De T1 is online al te koop via de website van de fabrikant. 

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.