Geruchten
23 juni 2016 - Ron Smeets

Honor 8 wordt dit weekend mogelijk onthuld Dit wordt het nieuwe vlaggenschip van Huawei's 'jongerenmerk'

Honor is deze maand aardig op stoom aan het raken waar het de introductie van nieuwe toestellen betreft. Het 'jongerenmerk' van Huawei zou, als de Chinese geruchten kloppen, aanstaande zaterdag (25 juni) de Honor 8 onthullen; amper een week na de Europese introductie van de Honor 5C.

Nu gaan de geruchten al langer dat de Honor 8 in de maak is. Daarbij worden specs genoemd waaruit je mag concluderen dat dit het vlaggenschip wordt van de prijsvechter. Gespeculeerd wordt over een 5.2 inch full HD display (misschien zelfs een QHD), de octa core Kirin 955 processor met 4GB RAM, een 12 megapixel camera met twee lenzen aan de achterzijde, 8 megapixel selfie cam, NFC, een Infrarood sensor en een 3200 mAh accu met quick charge support. Er zouden bovendien drie uitvoeringen in de maak zijn; een met 32GB intern geheugen, een met 64GB en eentje met 128GB.

De verwachte prijskaartjes van beide modellen bedragen respectievelijk 2199, 2499 en 2799 Yuan (ca. 295, 335 en 375 euro) en volgens het gerucht zal de Honor 8 vanaf 5 juli in China

Bron (Chinees)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.