Toestellen
20 september 2016 - Ron Smeets

Honor 8: een betaalbare glazen design smartphone [ADV]

In september zag in Parijs de Honor 8 het Europese levenslicht. Na China en de VS kwam dan eindelijk het nieuwe vlaggenschip van Honor naar Europa. De Honor 8 is de opvolger van de zeer succesvolle Honor 7 die ook in Nederland zeer goede verkoopcijfers heeft gehaald.

De smartphone van glas
Honor heeft met dit nieuwe vlaggenschip een stap gemaakt wanneer het gaat om design en materiaal. Waar de Honor 7 nog helemaal van metal was gemaakt is de Honor 8 opgebouwd uit 15 lagen glas waardoor de achterzijde een fantastisch diep effect krijgt.

Fingerprintsensor, sneller dan snel

Onder dat mooie jasje zit genoeg techniek om de verwachtingen van het dagelijks gebruik te overtreffen. Als we je heel even mogen vervelen met wat specificaties : Octa-Core Chipset, 4(!)GB werkgeheugen en 32 GB aan opslag (uit te breiden naar 128 GB met Micro SD). Ook het 5,2 inch beeldscherm is heel mooi en heeft frisse kleuren .

De fingerpintsensor op de Honor 7 was al heel snel, de Honor 8 doet er nog een schepje bovenop.Naast dat deze heel snel is heeft hij ook nog een extra functie door er op te drukken fungeert hij als een Smart Key. Deze is op drie manieren te programmeren zodat je razendsnel je favoriete apps kunt openen.

Fotografie is uiteraard zeer belangrijk bij een smartphone en ook hier zal de Honor 8 je niet teleurstellen. Aan de achterzijde vinden we niet een maar twee 12 mp camera’s, een camera voor kleur en een camera voor zwart/wit. De software combineert deze twee foto’s voor een nog scherper eindresultaat.

Merk

Honor richt zich niet alleen op zijn producten maar ook duidelijk op zijn gebruikers. De veelal jonge doelgroep voelt zich thuis bij de manier waarop dit merk zich in de markt beweegt.
Social media is uiteraard erg belangrijk maar ook de onlangs geopende community is een belangrijke succesfactor.

Springen met de Honor 8

Op de HiHonor website kun je nu het Honor 8 GO! Spel spelen. Zowel op je mobiel als op je desktop word je uitgedaagd om zover mogelijk te komen waarbij de hindernissen je waarschijnlijk zeer bekend voorkomen.

Prijs en beschikbaarheid

De Honor 8 met de dual-camera, octa-core processor, glazen behuizing, 3D vingerafdruksensor, smartkey en de snellaadfunctie kost maar Euro 399 en is te koop bij Belsimpel.nl. Naast een zwarte en een witte uitvoering komt de Honor 8 ook in een schitterende blauwe kleur.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.