Geruchten
30 mei 2015 - Ron Smeets

Honor 7 komt deze zomer en krijgt prima specs... als de geruchten kloppen Het toestel zou in juli gepresenteerd worden en wellicht in twee uitvoeringen op de markt komen

De volgende nieuwe smartphone die Honor mogelijk gaat presenteren is de Honor 7. Daarvan dook eerder al een vermeende afbeelding op, samen met de Honor 7 Plus die heel wat weg leek te hebben van de Mate 7 van moederbedrijf Huawei.

Dit weekend zijn de eerste specs van de Honor 7 uitgelekt die, als de geruchten kloppen, best indrukwekkend genoemd mogen worden voor een toestel van het merk dat zich tot dusver beperkte tot het uitbrengen van toestellen die relatief goedkoop zijn. Bovendien weet de anonieme bron van deze informatie te melden dat Honor het toestel deze zomer, in juli, gaat onthullen.

De specs die nu aan de Honor 7 gekoppeld worden:
- 5 inch full HD display
- Octa core Kirin 930/935 processor (van Huawei)
- 4GB RAM
- 64GB intern geheugen
- 13 megapixel camera met optische beeldstabilisatie (OIS)
- 3280 mAh accu
- Android 5.0 Lollipop met Huawei's Emotion UI

Verder wordt ook gespeculeerd over een iets goedkopere versie die dan voorzien is van 3GB RAM en 16GB geheugen. Of dit betekent dat het duurdere model de Honor 7 Plus wordt en de goedkopere variant als Honor 7 door het leven zal gaan is niet bekend, maar dat lijkt mij niet erg waarschijnlijk. Eerst maar eens afwachten in hoeverre bovenstaande de uiteindelijke waarheid gaan benaderen.

In het bericht worden ook de vermoedelijke Chinese prijskaartjes van beide varianten genoemd. Het 3GB/16GB model gaat 1999 Yuan kosten (ca 295 euro) terwijl de 4GB/64GB variant met 2699 Yuan omgerekend zo'n 100 euro duurder wordt.

Bron, Bron (foto's)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.