Toestellen
10 oktober 2016 - Ron Smeets

Honor 6X wordt 18 oktober in China onthuld Het is nog niet bekend of en wanneer het toestel naar Nederland komt

Honor gaat op 18 oktober weer een nieuw toestel presenteren. Dat gebeurt, zoals gewoonlijk, het eerst in China. De fabrikant heeft dit weekend de eerste uitnodigingen verstuurd voor een presentatie op 18 oktober. Daar wordt dan de opvolger aangekondigd van de Honor 5X. Het zal niemand verrassen dat die als Honor 6X de markt gaat betreden.

Over de specificaties van de nieuwe Honor wordt nog niet al te veel gezegd. Het toestel is wel al te vinden bij de Chinese TENAA. Daar zijn ook al enkele kiekjes van het toestel te zien.

Uit de informatie van de TENAA blijkt dat de Honor 6X, net als de Honor 8, uitgerust gaat worden met een duo 12 megapixel camera en vingerafdruk sensor aan de achterzijde. Het toestel zou ook weer een metalen behuizing hebben. Verder worden een 5.5 inch (full HD?) scherm, een Kirin 650 processor met 3GB RAM en 32GB intern geheugen, 2 megapixel front camera (dat lijkt wat weinig) en 3340 mAh accu genoemd.

Over de prijs van het toestel wordt online ook gespeculeerd. Die zou in China rond de 1000 Yuan gaan liggen. Dat is ruim onder de 200 Euro. Ter vergelijk, de Honor 5X kostte in Nederland ten tijde van de introductie 230 euro.

Bron, via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.