Toestellen
17 december 2014 - Ron Smeets

Honor 6 Plus ziet het daglicht Eerste phablet van de 'nieuwe' Chinese fabrikant

Honor heeft gisteren de derde smartphone geintroduceerd. Na de mid range 6, low end H3C en de T1 tablet is het dit keer de beurt aan een high end phablet; de Honor 6 Plus. Inderdaad, een toestel met een groter scherm dan zijn voorgangers, of broers.

De H6 Plus is onder andere voorzien van een 5.5 inch full HD display, maar de blikvanger zit op de achterzijde van het toestel. Dat is namelijk de duo 8 megapixel camera. Het idee daarachter is nagenoeg gelijk aan dat van HTC; twee lenzen kunnen meer details, en licht, opvangen dan een. Dat zorgt dan weer voor betere foto's en andere geinige functies zoals het achteraf aanpassen van het focuspunt, de belichting, filters en dergelijke. Overigens heeft de Honor 6 Plus drie 8 megapixel camera's aan boord want die aan de voorzijde heeft dezelfde resolutie.

Verder is deze Chinese phablet uitgerust met behoorlijke specs. De processor is een octacore KIRIN chip met 3GB RAM uit de keuken van moederbedrijf Huawei. Helaas heeft de Honor 6 Plus standaard nog geen Android Lollipop aan boord maar 4.4.4 KitKat met Huawei's Emotion 3.0 UI. Tsja, Honor mag dan wel formeel een eigen, onafhankelijk, merk geworden zijn, maar van binnen (en buiten) ademen deze toestellen Huawei specs en onderdelen. Alleen het logo ontbreekt nog.

De Honor 6 Plus zal voorlopig eerst alleen in China verkocht gaan worden. Wat ook weer gek is omdat ze juist een wereldwijde speler willen worden, maar goed. In China kost het toestel, afhankelijk van de uitvoering (dual SIM met single of dual 4G support), tussen de 250 en 320 Euro. Voor dat bedrag mogen ze de Honor 6 Plus hier ook wel in de winkels leggen, toch?

Specs Honor 6 Plus
- 5.5 inch full HD (1920 x 1080) IPS display
- Octacore Kirin 925 processor (4 x Cortex A15 + 4 x Cortex A7)
- 3GB RAM, 16 of 32GB intern geheugen
- MicroSD optie (Max 128GB)
- Dual 8 megapixel camera
- 8 megapixel front camera
- 3600 mAh accu
- Dual SIM met single of dual 4G Support
- Android 4.4.4 KItkat met Emotion 3.0 UI

Bron (Honor China)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.