Toestellen
07 januari 2016 - Ron Smeets

Honor 5X komt begin februari naar Europa Toestel wordt op de '1 jaar en 100 dagen' verjaardag van Honor gepresenteerd

Ruim een jaar geleden werd Honor met veel bravoure gelanceerd als een nieuw smartphone merk van Huawei dat zelf hier in Nederland en Europa ook nog niet zo heel erg bekend was als toestel fabrikant. 'For the Brave' was het credo van Honor, maar dan wel met gerecyclede Huawei toestellen. Smartphones die in China onder de naam van het moederbedrijf al (geruime tijd) in de winkels lagen. Toegegeven, de prijskaartjes en de specs van de meeste Honor toestellen die sinds de introductie van het merk het Europese daglicht zagen hadden een prima prijs-kwaliteit verhouding. Neem bijvoorbeeld de Honor 4X; een bijzonder betaalbare phablet die echt niet (veel) onder doet voor zijn meeste, duurdere concurrenten.

Na 100 dagen werd, begin februari 2015, nog een groot 'verjaardagsfeestje' gevierd in Londen met de introductie van een toestel, de Honor Holly, waarvan de consumenten zelf min of meer de prijs konden verlagen. Hoe meer pre-orders, hoe vriendelijker de verkoopprijs. Daarna werden nog diverse Honor toestellen gelanceerd maar zeker niet meer met dezelfde bravoure als in de eerste 100 dagen van het bestaan van de Huawei spin-of. En het lijkt er de afgelopen maanden ook steeds meer op dat Honor eigenlijk gewoon weer een onderdeel is van Huawei. De verkoopcijfers worden alweer bij elkaar geteld en Honor wordt lang niet meer zo onafhankelijk gepresenteerd als 15 maanden geleden.

Eind oktober werd in China de Honor 5X al gepresenteerd. Kort daarna werd ook bekend dat dit toestel naar Europa komt. Deze week, tijdens de CES in Las Vegas, werd de Amerikaanse beschikbaarheid van het toestel aangekondigd. En op 4 februari, dat is precies 1 jaar en 100 dagen na de start van Honor, wordt de 5X tijdens een feestelijke lancering in München aan Europa gepresenteerd.

Qua specs is de Honor 5X, gezien het prijskaartje dat rond de 200 euro zal schommelen, best goed bedeeld. Een waardige opvolger van de 4X dus.

- 5.5 inch Full HD (1920 x 1080) display
- Octa core processr (2.3 + 1.7 GHz)
- 3GB RAM / 16GB ROM
- MicroSD optie
- 13 megapixel camera met flitser en full HD video opname
- 5 megapixel front cam
- vingerafdruk scanner
- Android 5.1 Lollipop / Emotion 3.1 UI
- 151.3 x 76.3 x 8.2 mm
- 158 g

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.