Geruchten
20 september 2011 - Ron Smeets

Honeycomb apps op Android Ice Cream Sandwich

Op het ontwikkelaars blog voor Android is een artikel verschenen waaruit op te maken valt dat de nieuwe Android versie, Ice Cream Sandwich, ook Honeycomb applicaties op smartphones zal ondersteunen.

Daarvoor zullen de makers van deze apps er natuurlijk wel voor moeten zorgen dat deze applicaties ook 'kleinere' schermresoluties ondersteunen.

Door deze wijziging wordt het voor ontwikkelaars dus makkelijker om een applicatie te maken die zowel voor Android Smartphones als -Tablets geschikt is. Ze hoeven dan niet meer verschillende APK's te publiceren in de Android Market. Google heeft hiervoor de ontwikkelsoftware aangepast, zo meldt Android Developers. Daar kun je ook precies nalezen hoe het werkt.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.