Geruchten
04 januari 2011 - Ron Smeets

Honeycomb (Android 3.0) vereist een dual-core processor?

Terwijl veel nieuwe Android toestellen nog met Android versie 2.2 (Froyo) op de markt komen en pas sommige modellen de nieuwere, sinds enkele weken beschikbare, Android 2.3 (Gingerbread) aan boord hebben (om over het upgrade proces van bestaande toestellen nog maar te zwijgen ;-)) wordt er online alweer volop gespeculeerd over versie 3.0 (Honeycomb). Dat wordt overigens een speciaal voor Tablets geoptimaliseerde versie van Android.

Op dit moment gaat het gerucht rond dat toestellen (lees: Tablets) die Android 3.0 willen gaan draaien voorzien zullen moeten zijn van een dual-core processor (zoals de ARM Cortex-A9 of de NVidia Tegra 2). Dat zou dus een hardware eis zijn.

Verder wordt ook gesproken over een minimale beeldschermresolutie van 1280 x 720 pixels en een minimale beeldschermdiagonaal van 7 inch, in plaats van de eerder genoemde 10 inch. Tja, het zijn natuurlijk allemaal nog maar geruchten, maar als ze kloppen dan betekent het in ieder geval dat de Samsung Galaxy Tab niet compatible zal zijn met Android 3.0 (Honeycomb). Die Koreaanse tablet heeft weliswaar een 7 inch scherm maar geen dual-core processor. We zullen zien. Google gaf, desgevraagd, nog geen commentaar op deze geruchten.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.